BIFF 2012

The Light In Her Eyes

2011 • 1t 27m • USA / Syria

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
The Light in Her Eyes
Regi
Julia Meltzer & Laura Nix
Beretningen om en overdøvet revolusjon.

Houda al-Habash er en konservativ syrisk religiøs leder – og kvinne. Hun er grunnleggeren av en koranskole for jenter, og ved å gi de unge kvinnene en konservativ religiøs utdanning representerer hun et paradigmeskifte i en kultur hvor moskeene historisk sett har vært en svært mannsdominert sfære.

THE LIGHT IN HER EYES er spilt inn rett før den syriske borgerkrigen brøt ut, og skildrer én kvinnes tålmodige arbeid for et annet Syria. Kampene mellom president Bashar al-Assads regime og de syriske opprørerne har gitt oss et dramatisk og svært tilspisset bilde av konfliktene som lenge har boblet under overflaten i det syriske samfunnet. Denne dokumentarfilmen gir oss innblikk i en dimensjon av den syriske revolusjonen som i dag har havnet i skyggen av den bevæpnede striden om kontrollen over landets fremtid – nemlig det langsomme og systematiske arbeidet for syriske kvinners rettigheter.

Regi

LAURA NIX var nylig medskribent av California State of Mind: The Legacy of Pat Brown. Den narrative spillefilmen The Politics of Fur ble vist på over sytti filmfestivaler verden over og ble tildelt flerfoldige priser, blant annet the Grand Jury Prize på Outfest.

JULIA MELTZER er en kunstner og filmskaper som holder til i Los Angeles. Hennes samarbeidsprosjekt med David Thorne ble tildelt priser under the European Media Arts Festival og kortfilmfestivalen i Rio de Janeiro. Hun er utdannet ved Brown University og Rensselear Polytechnic Institute. Arbeidet hennes tar opp tema som spenner fra det hemmeligholdte byråkratiet til dagens politiske tilstand i Midtøsten.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}