Regissør Ritesh Batra drev egentlig med research til en doku..." /> Regissør Ritesh Batra drev egentlig med research til en doku..."/> Regissør Ritesh Batra drev egentlig med research til en doku...">
BIFF 2013

The Lunchbox

2013 • 1t 44m • Frankrike / India / Tyskland / USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
The Lunchbox
Språk
Engelsk / Hindi
Undertekster
Engelsk
Regi
Ritesh Batra
Manus
Ritesh Batra
Foto
Michael Simmonds
Produsent
Shahnaab Alam, Marc Baschet,Ritesh Batra, Lydia Dean Pilcher
Mumbai takeaway

Lange arbeidsreiser og tettpakkede tog gjør det vanskelig for kontorarbeidere å ta med mat hjemmefra i den indiske byen Mumbai. Matboksene blir i stedet fraktet frem og tilbake av såkalte dabbawalaer. Dette lavteknologiske distribusjonssystemet feiler sjelden, skjønt en og annen gang havner lunsjen hos feil person. En av disse feilleveransene havner på kontorpulten til enkemannen Sajaan. Avsenderen er den ulykkelige husmoren Ila, og matpakkedistribusjonen blir dermed medium for en brevveksling helt utenom det vanlige. Det utarter seg til et kjærlighetsforhold, men er Sajann og Ila modige nok til å møtes?

Regissør Ritesh Batra drev egentlig med research til en dokumentar om dabbawalaene, som med millioner av leveranser daglig utgjør et av verdens mest effektive logistikksystemer. Batra ble så inspirert at det ble manus til en spillefilm i stedet. Resultatet er THE LUNCHBOX, en varm og rørende bollywoodfilm med et av verdens største urbane områder som bakteppe.

Regi

RITESH BATRA er en indisk filmskaper, og THE LUNCHBOX er hans første langfilm. Filmen var en av de store samtaleemnene under årets festival i Cannes, hvor den høstet strålende kritikker og stående ovasjoner.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}