BIFF 2004

The Machinist

2004 • 1t 42m • Spania

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
The Machinist
Språk
Engelsk
Regi
Brad Anderson
Manus
Scott Kosar
Foto
Xavi Giménez, Charlie Jiminez
Produsent
Julio Fernandez m. fl.

Christian Bale spiller Trevor Reznik, en stille og ensom ung mann som ser ut som om han nettopp har rømt fra en konsentrasjonsleir. Trevor jobber på en metallfabrikk, mingler rolig med sine kolleger og går hjem til... vel, ingenting. Han hevder at han ikke har sovet på et år. En dag er han involvert i en grusom arbeidsulykke der en mann mister en arm, og dermed starter en nedadgående spiral av null søvn, halvt galskap, halvt mareritt og mange mysterier. Sånt blir det psykothriller av.

THE MACHINIST er en grim og mørk mysteriethriller. Den er nydelig satt sammen og gjør det mysterier skal gjøre: nøste opp trådene i en totalt uforutsigbar og troverdig slutt.

Regi

Brad Anderson (f. 1964) har studert film med fokus på etnografi ved Bowdoin College i Brunswick i Maine, og har siden gått på filmskole i London. Hans første film, DARIEN GAP, ble vist på Sundance Film Festival i 1996. Året etter ble Anderson beskrevet i bransjebladet Variety som en av de ti mest lovende regissørene innen amerikansk uavhengig film. Dette ble bekreftet i 1998 med hans neste film NEXT STOP WONDERLAND, da han ved filmfestivalen i Deauville mottok både Juryens pris og Publikumsprisen. Hans to senere filmer HAPPY ACCIDENTS (2000) og SESSION 9 (2001), har også blitt godt mottatt, men THE MACHINIST er den første av filmene hans som får kinodistribusjon i Norge.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}