BIFF 2009

The Misfortunates

2009 • 1t 48m • Belgia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
De helaasheid der dingen
Regi
Felix van Groeningen
En burlesk og beksvart tragikomedie om en oppvekst i synd i utkant-Belgia.

Gunther Strobbe er tretten og bor sammen med sin far Celle og sine tre alkoholiserte onkler hos bestemoren sin, sistnevnte med ”et hjerte større enn sin pensjon”. Han blir stadig konfrontert med den meningsløse tilværelsen til den mannsdominerte familien sin. Kan Gunther komme seg unna tingenes bedritne tilstand?

THE MISFORTUNATES er filmatiseringen av den semiautobiografiske kultboken til den belgiske forfatteren Dimitri Verhulst, og kretser rundt en oppvekst i et sjansefattig miljø i utkant-Belgia. Forfatteren Gunther har skrevet bok om sin ungdom, og prøver forgjeves å få gitt ut boken sin, mens han ser episodisk tilbake på sin ungdom i trøstesløse Reetveerdegem.

Den 31 år gamle regissøren Felix van Groeningen har klart et kunststykket ved å gi dette tragikomiske utgangspunktet en uforventet dybde, ved å veksle mellom urkomiske, ofte platte, anekdoter og en alvorlig undertone. Høydepunktene står i kø: Roy Orbison-konsert hos beskjedne iranske naboer, nakensykling, og et verdensmesterskap i drikking. THE MISFORTUNATES er en intelligent og saftig tragikomedie som kombinerer beksvart humor, mild spott og alvorlig tematikk gjennom et helstøpt formspråk.

 

Regi

Felix van Groeningen er 31 år gammel, og har gått på filmskolen i Gent i Belgia hvor han laget kortfilmen 50 CC (2000) som avgangseksamen. Etter å ha laget noen flere kortfilmer har han vært innom teater, både som regissør og skuespiller, før han vendte tilbake til sin store lidenskap – film. Med sin egenrådige talent har han lagd tre spillefilmer, som alle falt i smak hos både publikum og presse. Hans filmer er kjennetegnet av en personlig stil som man lett kjenner igjen, og et fascinerende blikk på mennesker i utsatte miljøer. Van Groeningen blir sett på som en av de fremste eksponenetene innenfor belgisk Nouvelle Vague.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}