BIFF 2021

The Most Beautiful Boy In The World

2021 • 1t 33m • Sverige

27 interessert
Ingen visninger i salg for øyeblikket
TEMA:
Originaltittel
Världens vackraste pojke
Språk
engelsk/fransk/italiensk/japansk/svensk
Undertekster
norsk
Regi
Kristina Lindström, Kristian Petri
Manus
Kristina Lindström, Kristian Petri
Foto
Erik Vallsten
Produsent
Stina Gardell
Livet etter DØDEN I VENEDIG

Luchino Viscontis DØDEN I VENEDIG fra 1971 er allment anerkjent som en av filmhistoriens store klassikere, og har under pandemien fått fornyet aktualitet og blitt oppdaget av nye generasjoner. For svenske Björn Andrésen, som i en alder av 15 år spilte filmens unge sexobjekt Tadzio, har filmen derimot vært et mareritt i 50 år. DØDEN I VENEDIG gjorde Andrésen verdensberømt, men tenåringsgutten var på ingen måte forberedt på oppmerksomheten, og verken hans bestemor og verge eller Visconti beskyttet ham mot underholdningsbransjens kyniske krefter. I denne gripende og dypt desillusjonerende dokumentaren, ser Andrésen tilbake på et liv preget av depresjon, rusproblemer og personlige tragedier – og på rollen som startet det hele.

THE MOST BEAUTIFUL BOY IN THE WORLD bruker arkivmateriale til å skildre castingen, innspillingen og lanseringen av Viscontis mesterverk, og åpenhjertige intervjuer med den i dag 66 år gamle Andrésen til å fortelle hvordan det var å stå i sentrum for det hele. Dette er en filmhistorisk viktig dokumentar, og en tragisk og innsiktsfull film om berømmelsens pris.

Filmgjestene kunne dessverre likevel ikke komme til BIFF.

Regi

Kristina Lindström (Sverige), Kristian Petri (Sverige) Samlet filmografi: TYSTNADEN - EN FILM OM SILENCE, MUSIKEN OCH TIDEN (2018). Lindström har også bl.a. regissert PALME (2012), og Petri har regissert bl.a. LÅNGFILM 136 (2018) og HOTELLET (2016).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}