BIFF 2016

The Music of Strangers

2015 • 1t 36m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
TEMA:
Originaltittel
The Music of Strangers: Yo-Yo Ma and the Silk Road Ensemble
Språk
arabisk/spansk/engelsk/Mandarin
Undertekster
delvis engelsk
Regi
Morgan Neville
Manus
Morgan Neville
Foto
Graham Willoughby
Produsent
Morgan Neville, Caitrin Rogers
Yo mama be makin' sweet music

For 16 år siden bestemte den verdenskjente cellisten Yo-Yo Ma seg for å samle musikalske talenter fra hele verden i et unikt kunstnerisk kollektiv. Målet var å utforske musikkens evne til å øke forståelsen mellom ulike kulturer, men ingen visste akkurat hva som ville komme ut av det. Resultatet ble orkesteret The Silk Road Ensemble, oppkalt etter den gamle handelsruten mellom Europa, Afrika og Asia, med en besetning på rundt 50 musikere.

«Hvis du ønsker å forandre verden, er du nødt til å lage litt bråk» lyder ensemblets motto, og det har de da også gjort. Bråket er blitt mottatt med entusiasme og skepsis – selv om det definitivt har vært mest av det førstnevnte. THE MUSIC OF STRANGERS fanger essensen av det hele, gjennom opptak fra konserter og øvinger, og intervjuer med musikerne. Alle har de sterke historier å fortelle, blant annet har flere av dem måttet flykte fra undertrykkende regimer. Likevel møtes de i upretensiøs spilleglede og ubetinget kjærlighet til musikken – en kjærlighet som fører mennesker sammen og forandrer verden.

Regi

Morgan Neville (USA, 1962) Filmer i utvalg: BEST OF ENEMIES (BIFF 2015), TWENTY FEET FROM STARDOM (BIFF 2013), TROUBADOURS (2011) og JOHNNY CASH'S AMERICA (2008)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}