Afghanistan er beryktet for å være et kaotisk land som selv ..." /> Afghanistan er beryktet for å være et kaotisk land som selv ..."/> Afghanistan er beryktet for å være et kaotisk land som selv ...">
BIFF 2013

The Network

2012 • 1t 37m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
The Network
Språk
Engelsk
Undertekster
Engelsk
Regi
Eva Orner
Manus
Eva Orner
Produsent
Eva Orner
Kan en nasjon som er revet i filler av krig forenes ved hjelp av kringkasting?

THE NETWORK forteller den både gripende og inspirerende historien om TOLO TV, den første uavhengige tv-kanalen i Afghanistan. Regissør Eva Orner har fulgt menneskene bak det som i dag er landets største tv-kanal siden oppstarten i 2004, da offentlige henrettelser utgjorde en av de mest populære formene for underholdning i Afghanistan. For oss i Vesten synes tanken på en kommersiell fjernsynskanal som et nasjonsbyggende prosjekt ganske fjern, men ved å presentere oss for menneskene og filosofien bak TOLO TV, gir Orner oss et oppløftende bilde av tv-mediets evne til å forene et folk på tvers av store geografiske avstander og kulturelle forskjeller.

Afghanistan er beryktet for å være et kaotisk land som selv ikke de mektigste krigsherrene og supermaktene klarer å legge for sine føtter. THE NETWORK viser hvordan et land som er revet i filler av krigføring og eldgamle stammeinndelinger gradvis nærmer seg et nasjonalt fellesskap gjennom sin felles erfaring som et tv-publikum.

Regi

EVA ORNER har produsert flere kritikerroste dokumentarer. Den Oscar-vinnende TAXI TO THE DARK SIDE og GONZO, THE LIFE AND WORK OF DR. HUNTER S. THOMPSON er blant hennes best kjente arbeider. Med THE NETWORK debuterer hun som regissør.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}