BIFF 2017

The New Radical

2017 • 2t • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
TEMA:
Originaltittel
The New Radical
Språk
engelsk
Undertekster
utekstet
Regi
Adam Bhala Lough
Manus
Adam Bhala Lough
Foto
Christopher Messina
Produsent
Lucy Sumner, Alex Needles, Brent Stiefel
Den digitale revolusjonen har allerede begynt

I en verden hvor alle overvåkes og den teknologiske utviklingen går så fort at verken politiet eller lovverket kan holde tritt, er en gjeng unge revolusjonære et skritt foran alle andre. Cody Wilson er en jusstudent som ble verdenskjent da han lagde og videreformidlet verdens første 3D-printede skytevåpen. Hans venn, dataprogrammereren Amir Taaki, var med på å skape bitcoin, og bruker nå hacking til å angripe det han anser som en ond kapitalistisk sammensvergelse. Regissør Adam Bhala Lough brukte lang tid på å opparbeide et tillitsforhold til disse anarkistene, og måtte lære seg å bruke krypteringsteknologi for å kunne kommunisere med dem. Han er også i kontakt med myndigheter og etterretningsgrupper for å få deres side av saken, og avdekker den altomfattende paranoiaen som preger disse gruppene, som spionerer på hverandre samtidig som de gjør sitt ypperste for å unngå å bli avdekket.

THE NEW RADICAL konfronterer publikum med ideer som kan framstå som både skremmende og farlige, samtidig som den presenterer oss for en foruroligende framtid som allerede har begynt.

Regi

Adam Bhala Lough (USA, 1979) Filmer i utvalg: THE MOTIVATION (2013), THE UPSETTER: THE LIFE AND MUSIC OF LEE SCRATCH PERRY (2009), THE CARTER (2009), WEAPONS (2007), BOMB THE SYSTEM (2002)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}