BIFF 2012

The New World

2011 • 1t 26m • Estland

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Uus Maalm
Regi
Jaan Tootsen
”I’m afraid people think of us as some crazy hippies…”

I 2006 etablerte en gruppe estiske aktivister det de kalte The New World Society i Tallinn. Målet var å skape et bilfritt nabolag hvor storsamfunnets kapitalistiske maskineri ble holdt på armlengdes avstand og menneskelig trivsel stod i fokus. Men har revolusjonen deres noe mer for seg enn å være en fritidsklubb for noenogtredveåringer som ikke har lyst til å innordne seg samfunnets krav om et A4-liv? Og hvor sterke i troen er egentlig gruppen når hverdagens realiteter banker på døren?

THE NEW WORLD er en sjarmerende og humoristisk dokumentarfilm om en liten og fredelig revolusjon basert på en filosofi om lokalt selvstyre og så høy grad av selvforsynthet som mulig. Bak all syklingen, kassegitarene, fellesmiddagene og flammeslukingen stiller THE NEW WORLD viktige spørsmål om muligheten til lokal selvråderett i den vestlige verden i dag. For i hvilken grad er det egentlig mulig for mennesker i den industrialiserte verden å leve som et samfunn i samfunnet?

Regi

JAAN TOOTSEN er en estisk journalist og regissør. I 2010 ble han til tildelt Young Artist Award for en radioserie som tar for seg tema innen humaniora, musikk, film og teater med mer. Dokumentaren THE NEW WORLD (2011) er hans debut som regissør.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}