BIFF 2018

The Night Eats the World

2018 • 1t 33m • Frankrike

Ingen visninger i salg for øyeblikket
TEMA:
Originaltittel
La nuit a dévoré le monde
Språk
engelsk
Regi
Dominique Rocher
Manus
Pit Agarmen, Jérémie Guez, Guillaume Lemans, Dominique Rocher
Foto
Jordane Chouzenoux
Produsent
Carole Scotta
Paris, zombieapokalypsen og Anders Danielsen Lie

Etter å ha sovnet på en fest hos ekskjæresten, våkner musikeren Sam opp til en verden som har gått fullstendig av hengslene. Over natten har et mystisk virus redusert samtlige av Paris’ innbyggere til rabiate, kjøttetende zombier, men takket være kløkt og en god porsjon flaks makter Sam å rydde leilighetsbygget for levende døde. Trygt forskanset i den fornemme gården, gjør han sitt beste for å konstruere et normalt liv for seg selv, mens han leter etter tegn på at han ikke er den eneste som har overlevd katastrofen.

Dominique Rocher har ikke laget noen typisk zombiefilm. THE NIGHT EATS THE WORLD handler langt mer om hvordan man håndterer ensomheten i en verden der menneskeheten har gått under enn om å drepe blodtørstige, hjernedøde monstre. Denis Lavant og Golshifteh Farahani er gode i sine små, men viktige roller, men det er likevel Anders Danielsen Lie som bærer filmen på sine skuldre, i en krevende rolle hvor han ofte er henvist til å spille mot tomme rom og apatiske monstre. Resultatet er en forfriskende poetisk og eksistensialistisk zombiefortelling.

EKSTRAVISNING! Lørdag 29. september viser vi THE NIGHT EATS THE WORLD med Anders Danielsen Lie tilstede! Billetter i salg. (Visningen erstatter THE GAME CHANGERS, se programoppdateringer her)

Regi

Dominique Rocher (Frankrike) THE NIGHT EATS THE WORLD er Rochers første helaftens spillefilm.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}