BIFF 2008

The Night James Brown Saved Boston

2008 • 1t 06m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
The Night James Brown Saved Boston
Regi
David Leaf
Da Martin Luther King ble myrdet brøt det ut uro i mange byer i USA, men ikke i Boston

Her blir vi vitne til hvordan soulkongen James Brown holdt konsert i Boston bare dager etter drapet på Dr. Martin Luther King jr. – en konsert som bidro til at innbyggerne i den rasedelte byen beholdt roen og voldelige opptøyer aldri kom til overflaten, slik det skjedde i mange andre storbyer. James Brown prekte et ikkevoldelig budskap og minnet folk på Kings egne ord.

Vi møter en rekke politikere i filmen, så som Kevin White, borgermesteren i Boston, presidentene Nixon og Johnson, samt Bobby Kennedy, Hubert Humphrey og Andrew Young, i tillegg til King og Brown. Regissøren David Leaf har forøvrig også produsert og regissert den fantastiske dokumentarfilmen THE U.S. VS JOHN LENNON fra 2006, som også vises under BIFF.

Regi

David Leaf (1952) er kjent som produsent, manusforfatter og regissør for en rekke dokumentarfilmer og har arbeidet med musikk og musikere i fjernsyn i en årrekke. Vi viser to av hans filmer på BIFF – i tillegg til denne har han også regissert den eminente THE U.S. VS. JOHN LENNON fra 2006. Leaf er også kjent for sine biografier blant annet om The Bee Gees.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}