BIFF 2011

The Oath

2010 • 1t 30m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
The Oath
Regi
Laura Poitras
En hellig krigers bekjennelser

THE OATH følger den alltid smilende Abu Jandal, tidligere jihadist og Osama bin Ladens livvakt, nå barnefar og taxisjåfør i Yemens hovedstad Sana’a. Vi får også et innblikk i historien til Jandals svoger Salim Hamdan, som ved filmens begynnelse sitter fengslet på Guantanamo. Jandal forlot bin Laden etter fire år som livvakt for å ta vare på sin kone og sønn. Familielivet er imidlertid ingen dans på roser.

Jandal finner sitt nåværende liv, bestående av barneoppdragelse og matlaging, ydmykende. Dessuten oppfattes han som en frafallen av mange jihadister, og frykter derfor for sitt eget og sine nærmestes liv. I tillegg føler han ansvar for svogeren Hamdans skjebne. Hamdan var bin Ladens sjåfør og en av de første Guantanamo-fangene som ble formelt siktet. Han har vært gjennom flere rettssaker, blant annet den nå legendariske Hamdan vs. Rumsfeld, der USA ble funnet skyldig i brudd på den Genèvekonvensjonen. THE OATH er noe så sjeldent som et familiedrama om hellige krigere.

Regi

Laura Poitras er en amerikansk dokumentarfilmskaper. Hennes film MY COUNTRY, MY COUNTRY (2006), som følger livet til vanlige irakere under den amerikanske okkupasjonen, ble nominert til Oscar for beste dokumentarfilm.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}