BIFF 2006

THE OIL CRASH

2006 • 1t 23m • Sveits

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
A Crude Awakening – The Oil Crash
Regi
Basil Gelpke & Ray McCormack
Om litt vil ikke oljeutvinningen holde tritt med etterspørselen

THE OIL CRASH er en av årets beste og mest tankevekkende dokumentarfilmer. Teorien om "Peak Oil" – at verdens oljeutvinning har nådd eller snart når toppunktet, vinner stadig større oppslutning blant ekspertene. I de siste hundre år har vi vært vitne til en forbløffende økonomisk vekst grunnet den billige oljen som det har vært rikelig tilgang til. Slik vil det ikke fortsette. Bare det faktum at Kina, India og Afrika, som representerer 3,2 milliarder mennesker, er på vei til en større velstand, vil om ikke lenge medføre at det blir et enormt gap mellom tilbud og etterspørsel.

Man trenger ikke å være spesielt opptatt av konspirasjonsteorier for å se den klare forbindelsen mellom USAs nåtidige besettelse av Midtøsten, nasjonal sikkerhetspolitikk og den stadig voksende oljekrisen. De tre regissørene bak denne imponerende faktafylte og oppjazzete dokumentaren er invitert til mange viktige filmfestivaler og kanskje vil de også stikke innom BIFF?

Regi

Basil Gelpke er født i 1962 i Basel. Etter studier i sosialantropologi og økonomi arbeidet han med produksjon av vitenskapsfilm. Han ble Paris-korrespondent for European Business Channel på 80-tallet. Han arbeidet også i sør-øst Asia før han flyttet til Köln. Han laget sin første dokumentar – THE ARTIFICIAL PARADISE – om oppfineren av LSD. I 1992 var han med å etablere n-tv i Berlin, før han året etter var tilbake for å starte ny TV-kanal i Zürich. Siden har han arbeidet med TV og A CRUDE AWAKENING er hans tredje dokumentarfilm.

Ray McCormack er opprinnelig fra Irland og dette er hans debutfilm. Han er mest kjent for sine musikkvideoer for blant annet Paul McCartney, Queen og Kylie Minogue. Han har bakgrunn fra London Guildhall University, hvor han tok eksamen i Politikk og ledelse innen miljøvern.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}