BIFF 2015

The Pearl Button

2015 • 1t 22m • Spania / Frankrike / Chile

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Festival

BIFF+

Originaltittel
El botón de nácar
Språk
spansk
Undertekster
engelsk
Regi
Patricio Guzman
Manus
Patricio Guzman
Foto
Katell Djian
Produsent
Bruno Bettati, Adrien Oumhani, Jaume Roures, Renate Sachse
Episk chilensk mesterverk

Få dokumentarer fortjener betegnelsen filmessay i samme grad som Patricio Guzmáns THE PEARL BUTTON. Som i sin forrige film NOSTALGIA FOR THE LIGHT tar Guzmán for seg Pinochet-regimets forbrytelser mot det chilenske folket, og denne gangen er det vannet som utgjør den tematiske inngangen til dette dystre kapittelet i landets historie. Regissøren spenner opp et bredt lerret, og tar for seg alt fra hvordan vannet først ankom jorden til hvorfor en nasjon med en såpass langstrakt kystlinje som Chile aldri har vært en maritim aktør av betydning, før han til slutt knytter dette an til Pinochet-regimets praksis med å dumpe likene av opposisjonelle i havet.

THE PEARL BUTTON utforsker flere av regissørens kjernetemaer, som historie, hukommelse og kolonialisme. Kombinasjonen av voiceover og et visuelt og filosofisk makroperspektiv gir opphav til et nærmest hypnotisk driv som gjør at man automatisk følger Guzmán når han trekker uventede paralleller mellom forskjellige hendelser i universets, jordens og Chiles historie. Dette er en dokumentarfilm som absolutt bør oppleves i en kinosal.

Regi

Patricio Guzmán (Chile, 1943) Filmer i utvalg: NOSTALGIA FOR THE LIGHT (2010), MON JULES VERNE (2005), SALVADOR ALLENDE (2004), MADRID (2002), LE CAS PINOCHET (2001), THE BATTLE OF CHILE (1975-79)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}