BIFF 2011

The Pirate Tapes

2011 • 1t 12m • Canada

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
The Pirate Tapes
Regi
Rock Baijnauth & Andrew Moniz & Roger Singh & Matvei Zhivov
Mohammed gjør en livsfarlig reise fra Canada til hjemlandet Somalia for å infiltrere piratmiljøet

Hva har fått fiskere i Somalia til å bli pirater? Mohamed bruker sin somalske bakgrunn for å komme i kontakt med mijøet. Vil han tjene noen raske penger eller komme til bunns i hvorfor familiens land er åsted for skipskapringer i år 2011? THE PIRATE TAPES avdekker en historie om borgerkrig, korrupsjon og vestlige lands utbytting av det konfliktfulgte landet.

Fiske har alltid vært en viktig næringsvei i Somalia. Utenlandske tråleres overfiske og dumping av farlig avfall fra internasjonale bedrifter har ødelagt levebrødet for tusener av somaliere. Da er det ikke så rart at noen kaprer skipene som daglig passerer kysten med verdifull last uten å legge igjen noe hos den trengende lokalbefolkningen, for så å kreve penger fra eierne. Piratvirksomheten er veldig lukrativ. Kommer dette lokalsamfunnet til gode? Gjør somalske politikere noe for å stoppe piratene? Hvorfor tar rederiene risikoen? Et høyt spill foregår med noen store vinnere – og mange tapere på den golde kysten av Afrikas Horn.

Regi

Matvei Zhivov har regissert både kortfilm og fjernsynsfilm; Roger Singh har diverse erfaring som kameramann; AndrewMoniz har laget noen kortfilmer. Sammen med Rock Baijnauth gjør de sin første felles dokumentarfilm med THE PIRATE TAPES.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}