BIFF 2012

The Pirogue

2012 • 1t 27m • Frankrike / Senegal / Tyskland

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
La pirogue
Regi
Moussa Touré
Mitt skip er lastet med...

Hvert år begir tusenvis av vest-afrikanere seg ut i små fiskebåter på den dødelige sjøreisen over Atlanterhavet til Spania. I THE PIROGUE møter vi den erfarne sjømannen Baye Laye som med løfte om penger overtales til å manøvrere en båt full av ulovlige innvandrere fra Senegal til Spania. Dermed begir en fullsatt båt med 31 håpefulle seg ut på en syv dager lang reise med svært begrensede ressurser, gjennom et hardt og stormfullt farvann.

THE PIROGUE er en mer human, intim skildring av den farlige ferden disse menneskene gir seg i kast med, og det som driver dem til å trosse døden for en usikker fremtid i et fremmed land. Regissør Moussa Touré viser den strabasiøse reisen fra båtpassasjerenes perspektiv, og gir slik et tett innblikk i deres tankegang, håp og drømmer. Så kan en spørre seg om gresset virkelige er grønnere på den andre siden, for hva venter egentlig på dem på den andre siden av Atlanteren?

Regi

THE PIROGUE er regissør, manusforfatter og filmprodusent MOUSSA TOURÉs tredje spillefilm, etter TOUBAB BI (1992) og hans prisvinnende TGV (1998). Han står også for dokumentaren 5X5 (2005).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}