BIFF 2012

The Possession

2012 • 1t 32m • USA / Canada

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
The Possession
Regi
Ole Bornedak
Pass deg, ellers tar jeg sjela di!

THE POSSESSION er basert på virkelige hendelser og er en redselsfull fortelling om en familie som må forene sine krefter for å bekjempe onde krefters vrede. Clyde og Stephanie Brenek ser liten grunn til å bekymre seg for sin yngste datter Ems noe underlige fasinasjon for en antikk treeske hun har funnet på et bruktmarked. Men ettersom datterens oppførsel blir merkeligere og merkeligere, fatter foreldrene mistanke om at det er dunkle krefter i spill. De oppdager med forferdelse at esken ble laget for å huse en dibbuk, en forlagt ånd som tar over og til slutt fortærer sin vertssjel.

Filmen omtales som den mest skremmende horrorfilmen siden EKSORSISTEN (1973), og den benytter seg av noen av de samme utenomfilmatiske virkemidlene som THE BLAIR WITCH PROJECT (1999) ved å henvise til påståtte virkelige hendelser; sjekk ut thepossessionmovie.com for bakgrunnsstoff. THE POSSESSION er presentert av horrorfilmmesteren Sam Raimi, noe som skulle garantere for gode grøss.

Regi

OLE BORNEDAL er en dansk filmregissør, skuespiller og produsent. Han skrev og regisserte NATTEVAKTEN (1994) samt den engelskspråklige versjonen av samme film, NIGHTWATCH (1997). I 2002 regisserte han JEG ER DINA, basert på Herbjørg Wassmos roman Dinas bok. VIKAREN (2007), KÆRLIGHED PÅ FILM (2007) og FRI OS FRA DET ONDE (2009) er blant hans danske filmer.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}