BIFF 2012

The Queen of Versailles

2012 • 1t 40m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
The Queen of Versailles
Regi
Lauren Greenfield
Fall fra stor høyde.

Når vi først møter dem, bor David and Jackie Siegel i et 2500 kvadratmeter stort herskapshus i Florida. I alle fall foreløpig. Planen er å flytte inn i noe litt mer romslig, et tre ganger så stort palass modellert etter slottet i Versailles, der deres syv barn og utallige hunder kan bevege seg fritt. Penger er ingen begrensning: Gjennom hardt arbeid, billig kreditt og aggressiv markedsføring har David solgt timeshare-leiligheter til tusenvis av amerikanere. Ekteparet Siegel lever godt på selge den amerikanske drømmen til folk flest, en drøm de selv har realisert.

Finanskrisens utbrudd i 2008 varsler nye tider for David og hans 30 år yngre kone. Hele formuen står plutselig på spill, og usikkerheten fører til endringer i livsstil og personlighet. THE QUEEN OF VERSAILLES skildrer finanskrisen fra samfunnets øverste sjikt, og gir et fascinerende innblikk i hvordan det er å være på toppen når grunnen begynner å slå sprekker.

Regi

LAUREN GREENFIELD (født 1966) er en amerikansk kunstner, fotograf og filmskaper. Hun har regissert en rekke kortfilmer, samt dokumentarene THIN (2006) og Sundance-prisvinneren THE QUEEN OF VERSAILLES (2012).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}