BIFF 2017

The Reagan Show

2017 • 1t 15m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
The Reagan Show
Språk
engelsk
Undertekster
utekstet
Regi
Sierra Pettengill, Pacho Velez
Manus
Josh Alexander, Pacho Velez, Francisco Bello
Produsent
Sierra Pettengill
Make America great again – igjen

Da Ronald Reagan ble innsatt som USAs 40. president i 1981, var han tidenes suverent mest medievante amerikanske statsoverhode. Reagans fortid som skuespiller i Hollywood innebar at han var svært komfortabel foran kamera og langt dyktigere til å formidle sitt budskap via tv-mediet enn sine politiske motstandere. Hans team i Det hvite hus gjorde sitt ypperste for å dra nytte av denne ekspertisen, og i THE REAGAN SHOW får vi et innblikk i de tusenvis av timene med tv-innhold administrasjonen produserte i et forsøk på å styre hvordan presidenten ble fremstilt i media.

Et av de mest interessante aspektene ved THE REAGAN SHOW er at den – på tross av at den aldri nevner USAs sittende president ved navn – på mange måter er en film om Donald Trump. I tillegg til å gi oss et underholdende innblikk i Reagans bisarre «sjarmkrig» med Mikhail Gorbatsjov, viser nemlig Pacho Velez og Sierra Pettengill hvordan en rekke av Trumps mediestrategier og retoriske grep ble testet ut på det amerikanske tv-publikummet allerede på 80-tallet.

Regi

Sierra Pettengill (USA), Pacho Velez (USA, 1980). Pettengill debuterte som regissør med TOWN HALL (2013). Velez' filmografi: MANAKAMANA (2013), BASTARDS OF UTOPIA (2010), ORPHANS OF MATHARE (2003), OCCUPATION (2002).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}