BIFF 2006

The Real Dirt on Farmer John

2005 • 1t 23m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
The Real Dirt on Farmer John
Regi
Taggart Siegel
Er han bonde eller kunstner? Fascinerende portrett av en mann som gikk sine egne veier.

Dette er historien om John Peterson, en fargerik bonde fra Illinois, og samfunnet rundt ham. Filmen er et nært, gripende og svært inspirerende portrett av en person sterkt knyttet til familiegården sin, samtidig som han er en kunstner, en nytenker og en eksentriker som kjører traktor i drag.

Den tapte idyllen, barndommen på 1950-tallet, skildres gjennom nydelige super 8-opptak tatt av Johns mor. Da faren døde på slutten av 60-tallet, omdannet John den tradisjonelle slektsgården til et eksperimentelt kollektiv for hippier, kunstnere og politisk radikale. Den idealistiske tiden tok slutt med gjeldskrisen som rammet amerikanske bønder på 80-tallet. Gården var truet av undergang, og rykter i nabolaget ville ha det til at John var en satanistisk narkolanger og dyreplager. Han mottok drapstrusler, og huset hans brant ned.

John klarer likevel på mirakuløst vis å gjenreise gården – nå som Angelic Organics, et prosjekt som gjennom brukermedvirkning hver uke forsyner 1200 familier i Chicago med ferske økologiske grønnsaker, håp for fremtiden og skitt under neglene.

Regi

Taggart Siegel har produsert og regissert en rekke dokumentar- og spillefilmer, og har vunnet flere priser. Han har også grunnlagt det uavhengige produksjonsselskapet Alchemy Films, og driver den ideelle medieorganisasjon Collective Eye i San Francisco. Han har gjennom årene laget flere filmer om og med John Peterson, blant annet dokumentarfilmen BITTER HARVEST (1983), og vi ser klipp fra disse filmene i THE REAL DIRT ON FARMER JOHN.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}