BIFF 2008

The Red Awn

2007 • 1t 45m • Kina

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Hongse kanbaiyin
Regi
Cai Shangjun
Vakkert filmet og fortalt historie om et far-sønn-forhold på den kinesiske landsbygden

Denne kinesiske skildringen av det sprikende forholdet mellom livet i storbyen og landsbygden har vunnet en rekke priser verden rundt. En mann vender hjem fra storbyen etter å ha mislyktes med å tjene opp penger til familien. Ikke bare har det gått fem år – hans kone er avgått ved døden og sønnen vil ikke vite av ham, siden faren ikke har gitt livstegn fra seg i løpet av disse årene. For å tjene til livets opphold, tar faren jobb hos en venn som har en skurtresker de kan reise rundt med. Faren tvinger sønnen til å være med dem og er fast bestemt på å vinne tilbake sønnens tillit.

THE RED AWN er filmet i vakre tablåer hvor de gule engene danner kulisser for dramaet som utspiller seg. Den forteller om et land i store endringer på grunn av urbanisering og økonomisk vekst. Filmen skildrer også sønnens gryende seksualitet, noe som viser at kineserne er på rett vei når det gjelder større åpenhet – i hvert fall på dette området.

Regi

Cai Shangjun er utdannet ved Det sentrale dramaakademiet i Beijing hvor han tok eksamen i skrivekunst i 1992. Han har siden laget to dokumentarer og skrevet en del manus for film, blant annet SPICY LOVE SOUP (1997), SHOWER (1999) og SUNFLOWER (2005). TID FOR FORSONING er hans debutarbeid som regissør.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}