BIFF 2012

The Redemption of General Butt Naked

2011 • 1t 25m • USA / Georgia / Liberia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
The Redemption of General Butt Naked
Regi
Daniele Anastasion & Eric Strauss
Splitter naken på veien til Damaskus.

Under det lave taket i et lite forsamlingslokale et sted i Liberia, står en svett, muskuløs afrikansk mann i en hvit dress og roper om Jesus. Men det er ikke bare en ubestridelig karisma som skiller Joshua Milton Blahyi fra predikanter flest – den energiske evangelisten har nemlig en fortid. Under den første liberiske borgerkrigen, var Blahyi kjent under navnet General Butt Naked, lederen av the Butt Naked Battalion. Selv i en krig som er beryktet for overtro og forestillinger om trolldom og magi, var the Butt Naked Battalion et selsomt syn, der de stormet frem kliss nakne. Med våpen i hendene og forvissningen om at de var usårlige, massakrerte de nakne soldatene både sivilister og fiendtlige soldater.

I dag er det nettopp disse menneskene den omvendte generalen prøver å hjelpe, men lett er det naturligvis ikke. For selv om Gud tilgir, og predikant Blahyi omfavner Jesus med samme glød og engasjement som han tidligere omfavnet brutal krigføring, har ofrene for generalens herjinger langt vanskeligere for å vende det andre kinnet til.

Regi

DANIELE ANASTASION har arbeidet jevnlig med dokumentarer, inkludert den Emmy-nominerte INSIDE THE BODEY TRADE i 2007. Hun produserer hovedsaklig for The National Geographic Channel, hvilket KKK: INSIDE AMERICAN TERROR (2008) og HARD TIME (2009), en Emmy-nominert fengselsserie der man får et gripende innblikk i fangenskapens verden, begge er eksempler på. THE REDEMPTION OF GENERAL BUTT NAKED (2011) er hennes første spillefilm.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}