BIFF 2012

The Reluctant Revolutionary

2012 • 1t 10m • England

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
The Reluctant Revolutionary
Regi
Sean McAllister
Er det no' revolusjon på gang?

I THE RELUCTANT REVOLUTIONARY reiser den britiske dokumentarfilmskaperen Sean McAllister til Jemen, ettersom han føler seg sikker på at den arabiske våren når som helst vil slå ut i full blomst nettopp her. Og mens revolusjoner gjennomføres i Egypt, Tunisia og Libya, reiser McAllister på sightseeing-utflukter i Jemen med turistguiden Kais, som tar trusselen om borgerkrig og de sporadiske angrepene fra Al-Qaida med stor ro. Med sin nøkterne, desillusjonerte innstilling blir reiselederen vår guide både til Jemens severdigheter og til landets anspente politiske situasjon.

På dette tidspunktet er misnøyen med president Ali Abdullah Saleh i ferd med å nærme seg kokepunktet, og i et land med 20 millioner innbyggere og 60 millioner skytevåpen er det vanskelig å se for seg en fredelig revolusjon. THE RELUCTANT REVOLUTIONARY er en spennende dokumentarfilm som tegner et nyansert og innsiktsfullt portrett av situasjonen som foranlediget den arabiske våren.

Regi

Etter at han gikk ut av Storbritannias nasjonale filmskole gikk SEAN MCALLISTER i gang med å lage dokumentarfilmer, blant annet for BBC og Channel 4. Et fellestrekk ved flere av dokumentarfilmene hans er måten han velger å forankre prosjektet i ett individ som i en eller annen forstand personifiserer filmenes tema, som i JAPAN: A STORY OF LOVE AND HATE (2008) og THE LIBERACE OF BAGHDAD (2004), som vant ham juryprisen for beste dokumentar under Sundance-festivalen.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}