BIFF 2004

The Revolution Will Not Be Televised

2003 • 1t 14m • Irland

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Chavez: Inside the Coup
Regi
Kim Bartley & Donnacha O'Briain

Den demokratisk valgte presidenten i Venezuela, Hugo Chávez, ble forsøkt styrtet av høyresiden i landet ved hjelp av grov manipulering fra de privateide tv-kanalene. Det ble påstått at 11 mennesker ble drept i sammenstøt mellom Chávez' tilhengere og motstandere, og tv-stasjoner verden over slukte rått at Chávez hadde beordret drapene, slik det fremkom i de privateide kanalene. Det ble også hevdet at dette var den direkte årsaken til statskuppet.

Det irske tv-teamet som fulgte de dramatiske dagene i april 2002 var på rett plass til rett tid. De fulgte presidenten i månedene før og dagene under kuppet, og vi blir i filmen førstehånds vitner til presidentens bevegelser og de beslutningene han tar. Filmen dekker også kuppmakerne og deres strategier. Dessuten får vi et visst innblikk i hva USAs utenriksminister Colin Powell foretar seg. Men først og fremst viser filmen på en forbilledlig måte hvordan levende bilder og klippeteknikker kan benyttes for å skape et falskt bilde av det som faktisk skjer, og formidle dette til en hel verden på kort tid.

Regi

Kim Bartley er frilansprodusent og regissør. Hun har arbeidet mye i Afrika og Latin-Amerika, hvor hun har filmet for internasjonale hjelpeorganisasjoner i krise- og konfliktsituasjoner.

Donnacha O'Briain er også frilanser og har bl.a. laget THE SEMINARY - en dokumentar om tre unge menn som skal bli prester. Han har arbeidet i Russland, Sør-Øst Asia og Australia.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}