BIFF 2021

The Scars of Ali Boulala

2021 • 1t 40m • Norge / Sverige

34 interessert
Ingen visninger i salg for øyeblikket
TEMA:
Festival

BIFF KINO

Språk
engelsk/finsk/svensk
Undertekster
engelsk
Regi
Max Eriksson
Manus
Max Eriksson, Mikel Cee Karlsson
Foto
Iván Blanco, Jonas Embring, Max Eriksson, Majaq Julen, Iga Mikler, Mike Parry
Produsent
Mario Adamson, Ashley Smith, Anita Norfolk
Skateboarderen uten minne

På 90-tallet ble svenske Ali Boulala verdenskjent for sine utradisjonelle og risikable skatestunts. Som 16-åring ble han skater på heltid, og i de påfølgende årene gjorde han seg bemerket med en rekke oppsiktsvekkende videoer og nyskapende triks. I likhet med mange av sine kolleger levde han et liv preget av festing og testing av grenser, og på et tidspunkt ble han nektet innreise til USA på grunn av utagerende oppførsel i alkoholpåvirket tilstand. Rus var også en faktor i den tragiske ulykken som i 2007 kostet skateren Shane Cross livet og endret Boulalas liv for alltid.

THE SCARS OF ALI BOULALA kombinerer klassiske skatevideoer, privat arkivmateriale og åtte år med opptak av den voksne Boulala for å tegne et usminket portrett av en skatestjerne helt utenom det vanlige. Denne dokumentaren er et must for alle skatefans, men det er også en dypt menneskelig utforskning av universelle temaer som tilhørighet, overskridelse, avhengighet, skyld og arr på sjelen, og således en film som har mye å tilby mennesker som ikke bryr seg om skateboard.

Visning mandag 25. oktober i samarbeid med Bergen Kjøtt og Duper Studios v/Yngve Sætre, som gjorde filmens lyddesign sammen med Thomas Angel Endresen. Bilde-etterarbeid av Mats Andersen v/Rebel Unit. Filmen er co-produsert av bergensbaserte Folk Film v/Anita Norfolk.

Filmgjest: På visninger merket Q&A kommer blant andre Ali Boulala (hovedperson), Max Eriksson (regissør), Ashley Smith (produsent)

Regi

Max Eriksson (Sverige) THE SCARS OF ALI BOULALA er Erikssons debutfilm.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}