BIFF 2021

The Scent of Fear

2021 • 1t 35m • Sveits

41 interessert
Ingen visninger i salg for øyeblikket
TEMA:
Festival

BIFF KINO

Språk
engelsk/tysk/koreansk
Undertekster
engelsk
Regi
Mirjam von Arx
Manus
Mirjam von Arx, Livia Vonaesch
Foto
Sergio Cassini, Elia Lyssy, Stéphane Kuthy, Michael Glowacki
Produsent
Mirjam von Arx
En opplysende utforskning av fryktens vesen og funksjon

Frykt er en essensiell del av det å være menneske, enten man mestrer den, lar seg styre av den eller bruker den for å manipulere andre. I denne tankevekkende dokumentaren ser filmskaper Mirjam von Arx nærmere på nøyaktig hva frykt er og hvordan det preger livene våre. Via møter med vågale polfarere, «preppere» som bor i vindusløse tilfluktsrom for å overleve verdens undergang og mennesker som går på kurs for å lære seg å dø lykkelige, utforsker filmen fryktens hemmende og motiverende funksjon. Samtidig gir psykologer og nevrologer oss et evolusjonært perspektiv på frykt, og et innblikk i hva den har betydd for menneskets og sivilisasjonens utvikling.

THE SCENT OF FEAR er en film om hvorfor og hvordan vi opplever frykt, og om hvordan politikere og andre samfunnsaktører i dag aktivt bruker frykt for å styre opinionen. Resultatet er en dokumentar som gir oss et nytt og bredere perspektiv på en av menneskets mest basale følelser – og kanskje også en dypere forståelse av våre egne reaksjonsmønstre.

Regi

Mirjam von Arx (Sveits) Filmer i utvalg: FREEFALLING – A LOVE STORY (2014), VIRGIN TALES (2012), SEED WARRIORS (2010), BUILDING THE GHERKIN (2005)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}