BIFF 2018

The School in the Cloud

2018 • 1t 24m • Storbritannia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Språk
engelsk
Undertekster
engelsk
Regi
Jerry Rothwell
Manus
Jerry Rothwell
Foto
Jerry Rothwell, Ranu Ghosh
Produsent
Alison Morrow, Dan Demissie
Hjelp til selvhjelp

Alle som har sett en baby sitte trollbundet foran en smarttelefon eller nettbrett vet at lysende skjermer utøver en besynderlig fascinasjon på barn i alle aldre. Og ikke bare det: Moderne kommunikasjonsteknologi besitter også evnen til å lære brukerne – og da særlig unge sådanne – hvordan de skal benytte den til å leke, kommunisere, spille og lære. Der mange voksne ser på barnas grenseløse appetitt på skjermbasert underholdning med uro og skepsis, ser den indiske professoren Sugata Mitra muligheter. For hva er vel denne fascinasjonen om ikke et ypperlig utgangspunkt for læring?

Siden 1999 har Mitra eksperimentert med å gi barn i fattige og underprivilegerte områder tilgang til ny teknologi, og i 2013 utviklet dette arbeidet seg til prosjektet The School in the Cloud. I denne dokumentarfilmen får vi et inspirerende og tankevekkende innblikk i Mitras arbeid for å revolusjonere skoleundervisning og bruke moderne kommunikasjonsteknologi til å tilby førsteklasses utdanning til dem som trenger det mest.

Torsdag 4. oktober blir det debatt om Framtidsskulen med Studentersamfunnet i Bergen i forbindelse med filmen.

Regi

Jerry Rothwell (Storbritannia, 1962) Filmografi: VINSVINDLEREN (2016), HOW TO CHANGE THE WORLD (BIFF 2015), TOWN OF RUNNERS (2012), DONOR UNKNOWN (2010), HEAVY LOAD (2008), DEEP WATER (2006)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}