BIFF 2009

The September Issue

2009 • 1t 30m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
The September Issue
Regi
R. J. Cutler
Dypdykk i overflatenes verden

Det er 2007 og redaktør Anna Wintour – moteverdenens ukronede isdronning – leder sitt hoff frem mot årets største begivenhet: septemberutgaven av "Vogue". Og det er ikke så rent lite som skal gjøres; magasinet var det største noensinne, veide halvannet kilo og solgte i 13 millioner eksemplarer. I THE SEPTEMBER ISSUE følger vi skapelsen av denne milepælen innenifra, og får dermed et sjeldent innblikk bak fasaden på en av moteverdenens tyngst befestede bastioner.

Anna Wintours status i moteverdenen kan kanskje best forstås ved å se på den mytologiseringen hun har blitt gjenstand for i sin samtid: David Frankels THE DEVIL WEARS PRADA var i virkeligheten lite annet enn en dårlig forkledt skildring av karikaturen Wintour. Og selv om Frankel nok overdrev Wintours ondskap en smule, er det ikke tvil om at vi har å gjøre med et særdeles strengt, mektig og bestemt kvinnemenneske. THE SEPTEMBER ISSUE er et must for alle moteinteresserte, men også for de av oss som ikke abonnerer på "Vogue" er den et fascinerende innblikk i en verden de færreste av oss noensinne vil få oppleve i egen person.

Regi

R. J. Cutler er fjernsynsregissør og produsent, og filmskaper. Hans spesialitet er dokumentarfilmer og seriøs reality-TV. I 2000 lagde han ”American High”, en dokumentarserie om en del studenter i Highland Park, Illinois. Cutler gav videokameraer til fjorten studenter og lot dem gjøre opptak selv, som han senere klippet til den ferdige serien. ”Black. White.” var en fjernsynsserie som handlet om to familier – en svart, en hvit – som byttet liv. I tillegg til å være regissør er Cutler produsent. Han har vunnet og vært nominert til en rekke priser for arbeidene sine.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}