BIFF 2016

The Settlers

2016 • 1t 50m • Frankrike / Israel / Kanada / Tyskland

1 interessert
Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
The Settlers
Språk
arabisk/engelsk/hebraisk
Undertekster
engelsk
Regi
Shimon Dotan
Manus
Shimon Dotan, Oron Adar
Foto
Philippe Bellaiche
Produsent
Estelle Fialon, Jonathan Aroch, Paul Cadieux, Shimon Dotan
Bosettere eller okkupanter?

Det har gått nesten femti år siden Seksdagerskrigen, der Israel overvant invasjonsstyrker fra alle kanter og satt igjen med store palestinske landområder som tidligere var kontrollert av nabostatene. Siden den gang har mer enn en halv million israelere bosatt seg i de okkuperte områdene, hvilket bidrar til å skape ytterligere spenning i landets mildt sagt betente forhold til Palestina. Flesteparten av bosetterne har kommet for å få tak i billige boliger til seg og sine familier, men mange er her også av ideologiske og politiske grunner. Disse menneskene ser på seg selv som fotsoldater i en operasjon som gradvis skal presse ut palestinerne som bor der og legge området under Israel.

I THE SETTLERS gir den prisbelønte filmskaperen Shimon Dotan et innblikk i historien bak bosettingene, og hvem disse bosetterne er. Her møter vi alt fra moderate mennesker som bare ønsker å skape et bedre liv for familiene sine, til ekstreme sionister som aktivt oppfordrer til vold mot palestinere.

Regi

Shimon Dotan (Romania, 1949) Filmer i utvalg: WATCHING TV WITH THE RED CHINESE (2012), DIAMOND DOGS (2007), HOT HOUSE (2006) og REPEAT DIVE (1982)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}