BIFF 2019

The Shadow Play

2019 • 2t 05m • Kina

Ingen visninger i salg for øyeblikket
TEMA:
Originaltittel
风中有朵雨做的云 (Feng zhong you duo yu zuo de yun)
Språk
kinesisk
Undertekster
engelsk
Regi
Ye Lou
Manus
Feng Mei, Yujie Qiu, Yingli Ma
Foto
Jake Pollock
Produsent
Nai An, Chia-Lu Chang, Xiaoping Li, Ye Lou, Jia Yi, Yaozhong Zhang
En stilsikker og stemningsfull film noir om den kinesiske turbokapitalismen

Guangzhou i det sørlige Kina er en by med tolv millioner innbyggere og en eksplosiv økonomisk vekst. I kjølvannet av en pågående konflikt mellom innbyggerne og eiendomsutviklere som vil rive den gamle bygningsmassen for å bygge skyskrapere, blir direktøren for bygningsetaten funnet drept, og den unge politimannen Yang Jiadong blir satt til å etterforske dødsfallet. Når han avdekker lyssky forbindelser mellom forretningslivet, politikken og den kriminelle underverdenen, blir han tatt av saken. Men idet han bestemmer seg for å fortsette sine undersøkelser på egen hånd, utvikler etterforskningen seg til en livsfarlig jakt etter sannheten.

Film noir-sjangeren har i de senere år fått fornyet relevans etter at kinesiske filmskapere har omfavnet den som et verktøy for å skildre kynismen og brutaliteten som gjennomsyrer den kinesiske kapitalismen. Lou Yes THE SHADOW PLAY er en stemningsfull og kinetisk thriller om konsekvensene av den løpske veksten og de drastiske sosiale forandringene som preger dagens Kina.

Regi

Lou Ye (Kina) Filmer i utvalg: BLIND MASSAGE (2014), MYSTERY (BIFF 2012), LOVE AND BRUISES (2011), SPRING FEVER (2009), SUZHOU-ELVEN (2000)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}