BIFF 2012

The Sheik and I

2012 • 1t 46m • USA / De forente arabiske emirater

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
The Sheik and I
Regi
Caveh Zahedi
Le freak, c’est sheik.

THE SHEIK AND I begynner med at den amerikanske filmskaperen Caveh Zahedi får en henvendelse fra The Sharjah Art Foundation som vil ha ham til å lage en film om kunst som subversiv virksomhet til kunstbiennalen i det arabiske emiratet Sharjah. Zahedi takker ja til tilbudet, og da han får høre om festivalens tre absolutte regler – ikke lov med nakenhet, ikke lov å tulle med Profeten Muhammed og ikke lov til å tulle med sjeiken av Sharjah – bestemmer han seg for å lage en dokumentarfilm om ham selv som spiller inn en klisjépreget fiksjonsfilm lagt til Sharjah.

Sammen med et lite filmcrew reiser han til Sharjah for å begynne opptakene, men festivalens gjestfrihet tar brått slutt når det blir klart at amerikaneren stikk i strid med instruksjonene er veldig interessert i å tulle med sjeiken. Med sin lekne, selvrefleksive form, er THE SHEIK AND I en langsom og prøvende utforskning av nøyaktig hvor grensene går i en del av den arabiske verden som desperat prøver å fremstå som åpen og moderne, men som likevel preges av en ytringskultur som for oss i den vestlige verden fremstår som middelaldersk.

Regi

CAVEH ZAHEDI er en amerikansk regissør og skuespiller av iransk opprinnelse. Han er uteksaminert fra Yale med en grad innen filosofi, og studerte en tid ved UCLA film school. I løpet av sin tid ved filmskolen fullførte han sin første spillefilm A LITTLE STIFF (1991), som hadde premierevisning under the Sundance Film Festival. Hans andre film, I DON’T HATE LAS VEGAS ANYMORE (1994), omhandlet hans forsøk på å forbedre forholdet til sin far og halvbror på en biltur til Las Vegas. I senere tid har han regissert spillefilmen I AM A SEX ADDICT (2005), og nå dokumentaren THE SHEIK AND I (2012).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}