BIFF 2010

The Shock Doctrine

2009 • 1t 19m • Storbritannia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
The Shock Doctrine
Regi
Mat Whitecross & Michael Winterbottom
Veldokumentert film om frimarkedhandelens historie og den 2. dødssynden: GRÅDIGHET

Lurer du på hvorfor det er så stor forskjell mellom fattig og rik? Hva som er de bakenforliggende årsakene til revolusjoner, kriger og streiker? Og hvordan organiserer de store kapitalistiske kreftene seg etter store naturkatastrofer? 
Denne dokumentaren basert på Naomi Kleins boksuksess “The Shock Doctrine - The Rise of Disaster Capitalism” vil gjennom sin analyse av katastrofekapitalismen kunne gi deg svar på akkurat dette. Eller i alle fall, om du ikke allerede har lest boken, åpne øynene dine for de grusomhetene som foregår når makteeliten tilstreber seg mer makt og mer penger gjennom “sjokkbehandling” og kynisk utnyttelse av de svakeste i verdenssamfunnet. Regissørene Winterbottom og Whitecross bruker arkivmateriale fra kriger, streiker og sivil forvirrig for å illustrere konseptene bak frimarkedshandelen og dens skapere Milton Friedman og hans disipler fra Universitetet i Chicago. THE SHOCK DOCTRINE er en viktig dokumentar som sørgelig nok er mer aktuell i dag enn noensinne.

Regi

Mat Whitecross (1978) gjorde seg først bemerket med musikkvideoen til Coldplays "Bigger Stronger" i 1999. Etter å ha jobbet som produksjonsassistent og klipper på en del filmproduksjoner, regisserte han dokumentaren ROAD TO GUANTANAMO sammen med Michael Winterbottom. 

Michael Winterbottom (1961) er en internasjonalt anerkjent engelsk regissør som begynte sin karriere i britisk fjernsyn før han beveget seg over til spillefilm. Han har regissert atten spillefilmer hvorav tre av disse, WELCOME TO SARAJEVO, WONDERLAND og 24 HOUR PARTY PEOPLE, har blitt nominert til Palme d’Or under filmfestivalen i Cannes. I år har han laget to adapsjoner av kjente bøker - klassikeren THE KILLER INSIDE ME av Jim Thompson og THE SHOCK DOCTRINE, basert på Naomi Kleins bestselger. Begge blir vist på årets festival.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}