BIFF 2011

The Skin I Live In

2011 • 2t 01m • Spania

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
La Piel que habito
Språk
Spansk
Regi
Pedro Almodóvar
Manus
Pedro Almodóvar
Foto
José Luis Alcaine
Med hud og hår og vel så det

Pedro Almodovars helt særegne skråblikk på tilværelsen har nok en gang avfødt en film helt utenom det vanlige. Det var en snakkis i Cannes, hvor publikum var både begeistret og skeptiske til beretningen om en plastisk kirurg som er totalt opphengt i å utvikle en ny type hud som kan redde ofre for bilulykker. Etter tolv års eksperimenter og kultivering av hudlignende tekstur, har han endelig funnet opp en type hud som fremstår som et reelt skjold mot enhver form for angrep.

Almodóvars steg inn i den psykologiske horrorsjangeren er både en fascinerende og foruroligende historie om vanvidd, begjær og besettelse. Her er en av de filmene som du helst ikke bør vite for mye om på forhånd, men heller la deg overraske over etterhvert som handlingen løper løpsk! Pedro Almodovár har nok en gang fått Antonio Banderas med på laget – denne gang i en film som utforsker mørke sider ved begjær og besettelse. La deg rive med av en historie så usannsynlig at det er utrolig at noen i det hele tatt har funnet på den.

Regi

Pedro Almodóvar regnes for å være den mest internasjonalt roste spanske regissøren siden Luis Buñuel. Selv om han startet på bar bakke ved å selge brukte ting på loppemarked i Madrid, fikk han etter hvert bedre arbeidskår og penger nok til et filmkamera. Med hjelp fra gode venner, begynte han å lage kortfilmer som ble svært populære. Hans første spillefilm var PEPI, LUCI, BOM Y OTRAS CHICAS DEL MONTÓN fra 1987. Senere har han håvet inn priser, inkludert Oscar, for filmer som VOLVER (2006) og SNAKK TIL HENNE (2002). I 2011 kunne han lansere sin attende spillefilm: LA PIEL QUE HABITO, eller THE SKIN I LIVE IN.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}