BIFF 2009

The Sound of Insects: Record of a Mummy

2008 • 1t 27m • Sveits

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
The Sound of Insects: Record of a Mummy
Regi
Peter Liechti
En abstrakt dokumentarfilm om en mulig sannhet

THE SOUND OF INSECTS: RECORD OF A MUMMY er noe så sjeldent som en dokumentarfilm basert på et delvis mumifisert lik av en ukjent person funnet i skogen. Uten faktaopplysninger om likets identitet eller fortid, gjenskaper regissør Peter Liechti dets siste dager som levende ved hjelp av forfatteren Shimada Masahikos novelle "Until I Am a Mummy". Ved hjelp av tvetydige, tidvis nærmest generiske bilder, maner Liechti frem en stemning av selvvalgt undergang – "hovedpersonen" går nemlig frivillig inn i døden ved å sulte seg selv ihjel.

THE SOUND OF INSECTS: RECORD OF A MUMMY er en hypnotisk suggererende og svært fascinerende film som beveger seg i dokumentarens og fiksjonens overlappende blindsoner. Dette er ingen dokumentarfilm i vanlig forstand, men heller ikke noen klassisk mockumentary. Snarere er det en film som tar utgangspunkt i et faktum og deretter forsøker å opplyse uvitenhetens mørke med en mulig forklaring på det sentrale mysteriet. Strengt tatt er spørsmålet om hvilken bås filmen puttes i av mindre betydning, det viktige er at THE SOUND OF INSECTS: RECORD OF A MUMMY er en årets mest originale filmer

Regi

Peter Liechti (f. 1951) har studert kunstvitenskap på universitetet i Zürich. Siden 1986 har jobbet på frilansbasis som manusforfatter, regissør, kameramann og produsent. Han har bidratt til over 15 filmer, hvorav mange har vunnet høythengende priser, blant annet ved dokumentarfilmfestivalen i Amsterdam. Han er særlig kjent for å flette inn fantasielementer i sine dokumentarer.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}