Ken Loachs THE SPIRIT OF '45 skildrer hvordan denne kollekti..." /> Ken Loachs THE SPIRIT OF '45 skildrer hvordan denne kollekti..."/> Ken Loachs THE SPIRIT OF '45 skildrer hvordan denne kollekti...">
BIFF 2013

The Spirit of '45

2013 • 1t 34m • England

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
The Spirit of '45
Språk
Engelsk
Undertekster
ingen
Regi
Ken Loach
Manus
Ken Loach
Produsent
Ken Loach
Britisk dugnad

Selv om Storbritannia var blant seierherrene i Den andre verdenskrig, var det en svært dyr seier. Nasjonen hadde lidd store menneskelige og materielle tap, og overgangen fra krigsøkonomi til fredstid ble svært tung. Men krigsårene hadde gjort noe med britene. De hadde stått sammen, kjempet sammen og lidd sammen, og som et resultat av dette hersket det en sjelden følelse av samhold og fellesskap i det tradisjonelt sett svært klassedelte samfunnet.

Ken Loachs THE SPIRIT OF '45 skildrer hvordan denne kollektivistiske vinden i etterkrigstiden ga utslag i en rekke sosiale reformer når det gjaldt sikkerhetsnett for arbeidsledige og andre vanskeligstilte. Da Margaret Thatcher senere kom til makten ble denne utvidelsen av velferdsstaten angrepet og brukt som et skrekkens eksempel på venstrepolitisk dekadanse. Dermed er ikke THE SPIRIT OF '45 kun en film om etterkrigstiden - den er også et innlegg i den britiske samfunnsdebatten i en tid da sosialpolitikken beveger seg stadig nærmere Thatchers.

Regi

KEN LOACH har regissert filmer siden 1960-tallet og har mottatt flere utmerkelser. Han er kjent for sin naturalistiske og sosialrealistiske stil. Han står blant annet bak CATHY COME HOME (1966) og THE NAVIGATORS (2001).

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}