BIFF 2020

The Squad #notheretodance

2020 • 1t 27m • Frankrike

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Les Joueuses #paslàpourdanser
Språk
engelsk/fransk/tysk
Undertekster
engelsk
Regi
Stephanie Gillard
Manus
Stephanie Gillard
Foto
Jean-Marc Bouzou, Stéphanie Gillard
Produsent
Julie Gayet, Julien Naveau, Antoun Sehnaoui
En medrivende feministisk dokumentar om verdens beste fotballag

I THE SQUAD møter vi Olympique Lyonnais Fémenin, mesterlaget som ledes av Norges egen superstjerne Ada Hegerberg. Kamera følger spillerne både på treningsfeltet og på privaten, gjennom en sesong med oppturer og nedturer. Toppidrettsutøvernes nærmest asketiske hverdag dokumenteres via monotone treningsøkter som er designet for å få frem det beste i spillerne, og for et lag som er så suverent at selv det minste feilsteg vil utløse massiv kritikk, er det enorme prestasjonspresset aldri langt unna.

Kampene skildres via smart lyddesign og innovativ bruk av zoomlinser, som skaper et nesten abstrakt inntrykk av spillet og gir filmen et friskt og cinematisk uttrykk som utnytter det store lerretet til fulle. Ved å synliggjøre de store kontrastene mellom hverdagen til verdens beste kvinnelag og deres mannlige kolleger, og gjøre plass til Lyon-spillernes egne refleksjoner, får filmen også en feministisk og politisk brodd. Denne fengslende dynamikken gjør THE SQUAD til en av de senere årenes aller beste sportsdokumentarer.

Regi

Stéphanie Gillard (Frankrike) Filmografi: THE RIDE (2016), LES PETITS PRINCES DES SABLES (2009), UNE HISTOIRE DE BALLON (2006)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}