BIFF 2021

The Story of Film: A New Generation

2021 • 2t 45m • Storbritannia

39 interessert
Ingen visninger i salg for øyeblikket
Språk
engelsk
Undertekster
delvis engelsk
Regi
Mark Cousins
Manus
Mark Cousins
Foto
Mark Cousins
Produsent
John Archer
En øyeåpnende gjennomgang av den filmhistoriske epoken 2010–2021

Hva har skjedd i filmens verden det siste tiåret – og viktigere: Hva var det som virkelig har betydd noe? Dette er spørsmålene Mark Cousins (THE EYES OF ORSON WELLES, BIFF 2018) forsøker å besvare i dokumentaren THE STORY OF FILM: A NEW GENERATION. Nordirske Cousins startet sin karriere som filmkritiker og programleder på 90-tallet, og er kanskje best kjent for den monumentale dokumentarserien «The Story of Film: An Odyssey». Her plukker han opp tråden med en dokumentar som tar for seg epoken 2010–2021, og ser nærmere på hvilke filmer som ble laget og hvordan de ble sett og forstått.

Med utgangspunkt i et eklektisk utvalg av filmer som blant annet inkluderer FROZEN, JOKER og Apichatpong Weerasethakuls CEMETERY OF SPLENDOUR, tar Cousins oss med på en øyeåpnende reise gjennom kjente og ukjente sider av tiåret vi nettopp har lagt bak oss. THE STORY OF FILM: A NEW GENERATION er en grundig og lærerik utforskning av nye trender og tilbakevendende motiver i samtidsfilmen samt betydningen av digitalisering, nye visningsarenaer og en global pandemi.

OBS! THE STORY OF FILM varer i 2 t 45 min (ikke 2 t 20 min som det står i timeplanoversikten).

Regi

Mark Cousins (Storbritannia) Filmer i utvalg: WOMEN MAKE FILM (2019), THE EYES OF ORSON WELLES (BIFF 2018), STOCKHOLM, MY LOVE (2016), ATOMIC: LIVING IN DREAD AND PROMISE (2015), I AM BELFAST (2015)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}