BIFF 2004

The Storytellers

2003 • 1t 40m • Brasil

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Narradores de Javé
Regi
Eliane Caffé

Innbyggerne i Javé-dalen i Brasil står i fare for å bli tvangsflyttet. En planlagt demning vil oversvømme området deres, og befolkningen må finne på noe. Hvis de klarer å overbevise myndighetene om at landsbyen har kulturhistorisk interesse, vil de bli spart, og landsbybeboerne går i gang med å samle historier og legender fra lokalmiljøet. Landsbyens eneste skrivekyndige, postmannen, oppfordrer medborgerne til å smøre tjukt på, men han får snart problemer under nedtegningen av deres felles historie: Hvilken historie skal han bruke? Deres poetiske og fargerike skildringer viser seg å være motstridende, og en litterær kamp mellom innbyggerne blir uunngåelig. Alle vil at deres egen historie skal danne basis for landsbyens offisielle bakgrunn.

THE STORYTELLERS hyller fortellekunsten og fantasien, men er samtidig en sosial komedie som tar opp den universale problemstillingen med hva som ligger i begrepet felles identitet.

Regi

Elaine Caffé (1962) studerte psykologi ved det katolske universitetet i São Paolo, og tok en mastergrad i 1992 ved instituttet for kunstteori og estetikk i Madrid. Hennes debutfilm er KENOMA (1998). THE STORYTELLERS er hennes andre film, og den har vunnet flere priser, blant annet FIPRESCI-prisen ved den internasjonale filmfestivalen i Friburg.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}