BIFF 2008

The Strangers

2008 • 1t 25m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
The Strangers
Språk
Engelsk
Regi
Bryan Bertino
Ubudne gjester har aldri vært skumlere

"11. februar 2005 forlot Kristen McKay og James Hoyt et vennepars bryllup og bega seg til familien Hoyts sommerhus. Nøyaktig hva som foregikk i huset den natten er fortsatt ikke kjent." Slik åpner THE STRANGERS, og ved å påpeke at den er bygget på faktiske hendelser, gjør den seg selv enda et hakk skumlere. For det eneste som er skumlere enn å se langsomme, maskerte skikkelser brutalt mishandle uskyldige mennesker på film, er vissheten om at det kan skje – og har skjedd – på ordentlig.

THE STRANGERS spiller på menneskets grunnleggende frykt for det ukjente og uforståelige, og stiller spørsmålet som alle skrekkfilmer bunner ut i: "Hvorfor gjør dere dette mot oss?" Samtidig belyser den et ofte oversett aspekt ved skrekkfilmer, nemlig at hovedpersonene, for å overleve, ofte tvinges til å utføre handlinger som er like ille som morderens gjerninger – om ikke verre. THE STRANGERS er en klassisk skrekkfilm av den gode gamle sorten. Gled deg til å bli redd.

Regi

Bryan Bertino (f. 1977) er utdannet filmfotograf ved University of Texas i Austin. Etter avlagt eksamen flyttet han til Los Angeles hvor han jobbet som lyssettingsassistent mens han skrev filmmanus på fritiden. Bertino sa opp jobben før han fikk manuset til THE STRANGERS antatt, men ble deretter raskt tilbudt regien på filmen, på tross av at han ikke hadde noen tidligere erfaring som regissør. Han jobber nå med skrekkfilmen ALONE som skal ha premiere i 2009.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}