BIFF 2018

THE SUN

Ingen visninger i salg for øyeblikket
TEMA:
Edvard Munch og solen

THE SUN er et prosjekt i utvikling, en VR-opplevelse som forteller historien bak Edvard Munchs ikoniske serie av malerier og spiller på hva det er man faktisk ser i forhold til hva det er hjernen fyller inn. Munchs Solen-malerier er naturkrefter – de er ville, energiske, og med blendende lys. Stå foran ett og du kjenner de fargerike strålene komme mot deg og kjenner varmen mot huden. Maleriene viser desembersolen over havnen i Kragerø hvor Munch bodde en tid. Munch har selv innrømt at han utviklet et religiøst forhold til dette lyset, som i løpet av et øyeblikk klarer å fordrive vintermørket.

Munch elsket solen som et eldgammelt symbol på livet, men var også interessert i lysets kraft. Hva gjør den med hjernen vår? Kan vi se ut over våre øynes fysiske begrensninger? Bli med på et unikt eksperiment, å kanalisere Munchs nysgjerrighet for vitenskap og spiritualitet. Publikums tilbakemeldinger vil bli brukt i det neste stadiet i utviklingen av opplevelsen.

Regi

HTC Vive / 10 min / Norge, Tyskland / Harmke Heezen, Mike Robbins (regissører), Kristian Mosvold, Georg Tschurtschenthaler (produsenter) / Mediefondet Zefyr/Kristiansand kommune

Verdenspremiere

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}