BIFF 2010

The Temptation of St. Tony

2009 • 1t 50m • Estland / Finland / Sverige

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Püha Tõnu kiusamine
Regi
Veiko Õunpuu
En moderne estisk avant garde-fabel

Den middelaldrende Tony lever et rolig og behaglig liv, og stiger sakte, men sikkert på rangstigen i firmaet. Samtidig tøyes hans samvittighet til bristepunktet. Tony har aldri tenkt over hva det vil si å være en god og rettferdig person, han kun har gjort sitt beste for å overleve i den knallharde og kyniske øst-europeiske kapitalismen. Litt etter litt faller Tonys perfekte liv sammen; han mister jobben, familien og til slutt all kontakt med virkeligheten i det han synker stadig lenger ned i underverdenen.

THE TEMPTATION OF ST. TONY spiller fortellingen om Sankt Antonius' fristelse, som har vært utgangspunkt for blant annet forfatteren Gustave Flaubert og maleren Salvador Dalí. Historien forteller om den overnaturlige fristelsen fra demoner og erotisk visjoner en pilgrim utsettes for i sin vandring gjennom ørkenen, men THE TEMPTATION OF ST. TONY henter like mye inspirasjon fra Dantes ”Gudommelig komedie”. Martyren Antonius og den kyniske kapitlaisten Tony, hva har de til felles?

Regi

THE TEMPTATION OF ST. TONY er estiske Veiko Õunpuus andre spillefilm. Hans første spillefilm AUTUMN BALL (2007) har mottatt en rekke priser på filmfestivaler verden rundt. Etter bare to filmer viser Õunpuu seg som en av de mest spennende regissørene fra de baltiske statene de siste årene.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}