BIFF 2010

The Tillman Story

2010 • 1t 34m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
The Tillman Story
Regi
Amir Bar-Lev
Røntgenbilde av en amerikansk tragedie

Ved første øyekast ser historien om Pat Tillman ut som selve definisjonen av glansbildet av Den amerikanske helten. I 2002 var Tillmann en populær og fremgangsrik idrettsmann i den amerikanske fotballigaen NFL. Overraskelsen var derfor stor da han sammen med sin yngre bror Kevin bestemte seg for å verve seg til den amerikanske hærens krigsoperasjoner i Afghanistan. Etter snaue to år i Afghanistan ble han drept da enheten hans ble overrasket av et bakholdsangrep nær grensen til Pakistan. På grunn av hans unike status og mytologiserte heltemot gjorde den amerikanske hæren et stort nummer ut av Tillmans død og tildelte ham blant annet den høythengende Silver Star-medaljen posthumt.

Da Tillmans foreldre begynner å grave i omstendighetene rundt hans død, blir det imidlertid raskt klart at militæret ikke forteller sannheten – og at løgnene har forgreininger langt oppover i systemet. THE TILLMAN STORY er en unik dokumentar om hvor langt det amerikanske militæret er villig til å gå for å styre folkets bilde av en krig som aldri tar slutt.

Regi

Amir Bar-Lev er en amerikansk filmskaper som regisserte sin første helaftens dokumentarfilm FIGHTER i 2000. Hans gjennombrudd kom sju år senere med MY KID COULD PAINT THAT, som han gjestet BIFF med året etter. THE TILLMAN STORY er hans tredje helaftens dokumentarfilm.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}