BIFF 2009

The Time of Their Lives

2009 • 1t 08m • Storbritannia

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
The Time of Their Lives
Regi
Jocelyn Cammack
Betraktninger fra livets endestasjon

Den vestlige verden synes ikke å ha altfor mye til overs for sine eldre; vi kan tilsynelatende ikke få stuet dem inn på aldershjem og sykehus tidlig nok. Og der andre kulturer setter alderdommen og den erfaring og visdom den bringer med seg i høysetet, er vi i vesten mest av alt opptatt av å gjøre oss morsomme på bekostning av de eldres manglende datakunnskaper og manglende evne til å tilpasse seg et arbeidsmarked i endring.  Dokumentarfilmen THE TIME OF THEIR LIVES følger tre britiske kvinner på henholdsvis 87, 101 og 102 år som alle lever aktive, samfunnsengasjerte liv.

I denne lavmælte perlen av en film forteller de tre kvinnene åpenhjertig om sine liv og om sine betraktninger rundt slutten som uvegerlig nærmer seg. For selv om alderen unektelig har satt sine spor hva fysikken angår, er de tre kvinnene både mentalt og intellektuelt sett svært så oppegående. THE TIME OF THEIR LIVES er en sjarmerende film om en del av den menneskelige erfaring som sjelden vies noen større oppmerksomhet i vår hektiske mediehverdag. I tillegg til å være en fascinerende tilstandsrapport fra menneskelivets randsoner, er THE TIME OF THEIR LIVES et vakkert lite stykke filmkunst.

Regi

Jocelyn Cammack er en britisk regissør med erfaring fra TV og kortfilmproduksjon. THE TIME OF THEIR LIVES er hennes første helaftens dokumentarfilm.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}