BIFF 2010

The Town

2010 • 2t 05m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
The Town
Språk
Engelsk
Regi
Ben Affleck
Manus
Ben Affleck, Peter Craig, Aaron Stockard
Foto
Robert Elswit
Ben Affleck fortsetter å vokse som regissør med et nytt sterkt kriminaldrama

Ben Affleck imponerte mange med sin regidebut GONE BABY GONE (2007), og med oppfølgeren THE TOWN har både kritikere og publikum virkelig fått øynene opp for at eldstebror Affleck er noe mer enn en hyppig feilcastet skuespiller og den forhenværende herr Jennifer Lopez. Affleck spiller selv hovedrollen som Doug MacRay, en yrkeskriminell som er vokst opp i Bostons tøffeste irskættede miljø. Noen dager etter at han og tre venner har ranet en bank og tatt banksjefen som gissel, oppdager de at hun bor kun fire kvartaler fra en av dem. Doug tar på seg oppgaven med å finne ut hvorvidt hun er en trussel eller ikke, og de to ender opp med å innlede et forhold. Samtidig er FBI på sporet av ranerne, og når deres neste jobb ender med fiasko og kaotiske skuddvekslinger, tvinges Doug til å ta et oppgjør med sitt liv og sine barndomsvenner.

THE TOWN er et imponerende komplekst og medrivende thrillerdrama som gir lillebror Caseys I'M STILL HERE sterk konkurranse om tittelen som årets beste film regissert av en Affleck.

Regi

Ben Affleck er en filmarbeider som fikk sitt gjennombrudd som forfatter av det oscarbelønnede manuset til DEN ENESTÅENDE WILL HUNTING (1997), som han skrev sammen med kompisen Matt Damon. Etter at DEN ENESTÅENDE WILL HUNTING for alvor åpnet døren til filmstjernetilværelsen, har Affleck hatt hovedroller i en rekke storfilmer som har irritert kritikere og etterlatt publikum utilfredsstilt. Men med regidebuten GONE BABY GONE (2007) viste Affleck igjen at han har mye å fare med, og i THE TOWN fyller han like godt de to viktigste rollene på begge sider av kameraet. I samme tidsrom har skuespillerkarrieren også tatt seg opp, etter at Affleck med HOLLYWOODLAND (2006) begynte å velge mindre og mer interessante roller. 

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}