BIFF 2018

The Trial

2018 • 2t 20m • Tyskland / Brasil / Nederland

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
O Prosesso
Språk
portugisisk
Regi
Maria Ramos
Manus
Maria Ramos
Foto
Alan Schvarsberg
Produsent
Maria Augusta Ramos
Prosessen mot Dilma R.

Som ung kjempet Dilma Rousseff mot det brasilianske militærdiktaturet som medlem av en marxistisk geriljagruppe, og som straff ble hun fengslet og torturert. Førti år etter ble hun tatt i ed som Brasils første kvinnelige president, og fem og et halvt år senere ble hun som første kvinnelige president i verdenshistorien stilt for riksrett og avsatt. Begrunnelsen for prosessen mot Rousseff var anklager om å ha pyntet på statsbudsjettet, noe alle brasilianske presidenter hadde gjort før henne, så det var aldri noen tvil om at mange på høyresiden ønsket å fjerne henne – koste hva det koste ville.

THE TRIAL er en grundig og engasjert film om en av dette århundrets viktigste politiske rettssaker, som av kritiske røster har blitt omtalt som et statskupp. Brasil er et land hvor temperaturen i politikken er høy, og etter hvert som Maria Augusta Ramos’ avdekker bakgrunnen for rettssaken mot Rousseff, blir det åpenbart at nasjonens autoritære fortid ikke ligger på langt nær så dypt begravet som mange liker å tro. Dette er politisk dokumentarfilm av den gode, gamle skolen.

Regi

Maria Augusta Ramos (Brasil, 1964) Filmer i utvalg: FUTURO JUNHO (2015), SECA (2015), MORRO DOS PRAZERES (2013), ONVERWACHT (2011), JUÍZO (2007), JUSTIÇA (2004)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}