BIFF 2010

The Trotsky

2010 • 2t • Canada

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
The Trotsky
Regi
Jacob Tierney
En sosialistisk high school komedie om en driftig tenåringsbolsjevik

Leon Bronstein er en student som tror han er reinkarnasjonen av den sovjetiske revolusjonæren Leo Trotsky. Når han blir sendt på en offentlig skole etter å ha startet en sultestreik på klesfabrikken til faren sin, organiserer han sine med medelever i en studentunion for å komme nærmere målet sitt om å leve ut sitt forutbestemte liv og for å få utryddet fascismen på skolen. Han blir nødt til å overbevise dagens apatiske og kyniske ungdom om hva som er den rette saken.

THE TROTSKY kombinerer en livlig oppveksthistorie med lett politisk satire. I sin andre spillefilm har skuespiller og regissør Jacob Tierney prestert kunststykket å lage en seriøs, men samtidig hylende morsom komedie uten å være belærende eller ta seg selv for alvorlig. Det canadiske stjerneskuddet Jay Baruchel spiller Leon med en slik vitalitet og overbevisning at man lar seg overbevise om at han virkelig tror han er Trotsky. THE TROTSKY har frisk dialog, et skarpt manus, og bærer preg av en intelligent humor, noe som gjør den til en unik variant av high school komedie-sjangeren.

Regi

Jacob Tierney (1979) er en canadisk skuespiller, manusforfatter og regissør. Han er sønnen til den canadiske produsenten Kevin Tierney, og vokste opp omgitt av film. I 1995 spilte han som femtenåring i britiske Terence Davies mesterverk THE NEON BIBLE. Han regissørdebut kom i 2003 med en moderne variant av Oliver Twist i filmen TWIST. Hans andre film THE TROTSKY kom i 2009.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}