BIFF 2012

The Tundra Book

2011 • 1t 45m • Russland

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
Kniga Tundry. Povest o Vukvukaye - Malenkom Kamne
Regi
Aleksei Vakhrushev
Visuelt mesterlig om overlevelsesevne.

Vukvukai har levd alle sine 72 år på tundraen lengst nord i det nord-østre hjørnet av Russland. Hele Vukvukais eksistens er sentrert rundt reinflokken: Sammen med sin utvidede familie gjeter han reinsdyr, spiser reinsdyr og går kledd i reinsdyrskinn. Tsjuktsjifolket lever på en halvøy nord for polarsirkelen, og er i nær sagt alle viktige henseende avskåret fra den moderne verden. Det eneste koblingen de har til vår virkelighet er telefonen de innimellom sveiver i gang for å holde sprakete samtaler med venner og kjente, og beltebilene som iblant kommer rullende over isen.

Dokumentarfilmen TUNDRA BOOK byr på et sjeldent møte med et folk som takket være tilfeldigheter har fått beholde sin eldgamle nomadiske kultur og levevei inn i det tjueførste århundret. Regissør Aleksei Vakrushev veksler mellom et distansert, observerende billedspråk og kunstferdig manipulasjon av bilder som mest av alt ser ut som abstrakte malerier. Resultatet er en opplevelse som på en og samme tid fremstår som både fremmed og underlig kjent.

Regi

ALEKSEI VAKHRUSHEV er en russisk regissør utdannet ved All Russian State Cinematography Institute i Moskva. Han begynte sin filmkarriere med dokumentaren TIME WHEN DREAMS MELT (1993-1996), og i 1996 regisserte han BIRDS OF NAUKAN, som ble tildelt flere priser i tiden etter den kom ut. Han har også skrevet manus, laget reklamefilmer og arbeidet som redaktør.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}