BIFF 2011

The Two Escobars

2011 • 1t 40m • Colombia / USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
The Two Escobars
Regi
Jeff Zimbalist
Mens narkokrig rev Colombia i filler på nittitallet fylte fotballen landet med håp

Pablo Escobar var Colombias mektigste narkobaron. Navnebroren Andrés Escobar var den største fotballstjernen i landet. Fattige Pablo jobbet seg opp fra biltyv til leder for Medellín-kartellet og sjuende plass på Forbes' liste over verdens rikeste menn. Han finansierte hus og fotballbaner for de fattige, men viste ingen nåde overfor politikere som ville stagge den organiserte kriminaliteten eller fotballdommere som ikke favoriserte hans lag: Nacional. Store pengekrefter styrer fotballen – spesielt i Colombia.

Landslagskaptein Andrés Escobar ble kalt ”Fotballens hedersmann”. Han ledet tidenes colombianske lag mot fotball-VM i USA i 1994. Forventningene hadde aldri vært høyere. Ei heller fallhøyden. Samtidig sto jakten på Pablo – el Patrón – på som verst. Dette er en utrolig historie fortalt med solid arkivmateriale og intervjuer med fotballstjerner som Valderrama og Higuita, samt Pablo Escobars høyre hånd, Popeye. Sammen danner dette grunnlaget for en underholdende kruttønne av en dokumentarfilm.

Regi

Jeff Zimbalist er mest kjent for FAVELA RISING (2005), som sikret ham 36 priser og kinodistribusjon på fem kontinenter. Jeff gikk sammen med sin bror Michael for å lage THE TWO ESCOBARS, som blant annet ble kalt en av tidenes beste sportsdokumentarer. Jeff har lang erfaring med å lage dokumentarfilmer som blir vist på kvalitetskanaler som HBO og BBC, og på prestisjetunge museer. Samtidig lager han oppdragsfilmer på de fleste kontinenter, for bl.a. Verdensbanken og Ford Foundation.

Michael Zimbalist er Jeffs bror. Sammen driver de produksjonsselskapet All Rise. Deres segment av The Addiction Project, en dokumentarserie om rusmisbruk, går fortsatt sin seiersgang på HBO. Sammen har de mange jern i ilden – for tiden blant annet en 3D-film om karnevalet i Rio de Janeiro, en dokumentarfilm om ”the working poor” og en spillefilm om Colombias første fredsfellesskap.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}