I THE UNKNOWN KNOWN konfronterer den erfarne og kritikerrost..." /> I THE UNKNOWN KNOWN konfronterer den erfarne og kritikerrost..."/> I THE UNKNOWN KNOWN konfronterer den erfarne og kritikerrost...">
BIFF 2013

The Unknown Known

2013 • 1t 36m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
The Unknown Known
Språk
Engelsk
Undertekster
ingen
Regi
Errol Morris
Manus
Errol Morris
Produsent
Josh Braun, Julian Hobbs, Errol Morris, Molly Thompson
Hauken over alle hauker

Ved siden av George W. Bush og Dick Cheney var daværende forsvarsminister Donald Rumsfeld den mest sentrale personen bak USAs beslutning om å gå til krig mot Irak i 2003. Det var Rumsfeld som snakket høyest om masseødeleggelsesvåpen, og det var Rumsfeld som leverte de mest forvirrende, ugjennomtrengelige og åpenbart løgnaktige begrunnelsene for hvorfor amerikanerne skulle invadere Irak. De påståtte masseødeleggelsesvåpnene ble som kjent aldri funnet, og krigen utviklet seg etter hvert til et meningsløst og svært blodig sisyfosarbeid.

I THE UNKNOWN KNOWN konfronterer den erfarne og kritikerroste dokumentarfilmskaperen Errol Morris den vel så erfarne og langt mer utskjelte Rumsfeld med hans både aggressive og uhåndgripelige krigsretorikk. Men det å konfrontere den 81 år gamle politikeren med hans beviselig feilaktige og intensjonelt villedende utsagn viser seg å være langt vanskeligere enn først antatt. Rumsfeld er en svært intelligent mann, og THE UNKNOWN KNOWN utvikler seg raskt til en klassisk duell full av nerve og frustrerende semantisk akrobatikk.

Regi

ERROL MORRIS er blant dagens mest anerkjente dokumentarregissører. I 2003 vant han en Oscar for beste dokumentarfilm med THE FOG OF WAR. I 2011 ble Morris' film TABLOID vist på BIFF.

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}