BIFF 2008

The U.S. vs. John Lennon

2006 • 1t 39m • USA

Ingen visninger i salg for øyeblikket
Originaltittel
The U.S. vs. John Lennon
Regi
David Leaf & John Scheinfeld
Lennon ble en så stor kilde til irritasjon for Nixon at han prøvde å utvise den britiske oppvigleren

"Patriotism is the last refuge of the scoundrel" – Gore Vidal.

Richard Nixon og George W. Bush gjorde patriotisme til religion i sine begrunnelser for å drive krig i henholdsvis Vietnam og Irak. Nåde den som ikke viste seg med det amerikanske flagget på jakkeslaget på TV-skjermen etter 11. september.

Det tok de fleste TV-kanaler i USA lang tid før de vendte seg mot Bush og USAs krigføring i Irak. Faktisk var det en innenrikssak som utgjorde vendepunktet for George W. Bush – Katrinasaken var det som skulle til for at media igjen våget å kritisere sin president.

John Lennon var en uredd kritiker av Nixons skitne Vietnamkrig. Det gikk så langt at Nixon på forskjellige måter prøvde å få kastet den britiske oppvigleren ut av USA. David Leaf og John Scheinfeld har funnet frem til interessant arkivmateriale da de satte sammen denne dokumentaren om John Lennons korstog mot krigen. THE US VS JOHN LENNON er en film vi har prøvd å få tak i tidligere – men det passer ekstra bra å vise den nettopp i år, når vi nå presenterer en rekke filmer om den amerikanske valgkampen og amerikansk politikk. God fornøyelse!

Regi

David Leaf (f. 1952) er kjent som produsent, manusforfatter og regissør for en rekke dokumentarfilmer og har dessuten arbeidet med musikk og musikere i fjernsyn i en årrekke. Vi viser to av hans filmer på BIFF – i tillegg til denne har han regissert THE NIGHT JAMES BROWN SAVED BOSTON. Leaf er også kjent for sine biografier blant annet om The Bee Gees.

John Scheinfeld er en respektert produsent, manusforfatter og regissør. Han har står bak en rekke drama- og dokumentarproduksjoner, i første rekke for TV.
Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}